КАРТИНИ МАСЛЕНА ЖИВОПИС

 

СТЕФАН ПРОКОПИЕВ

 

Стефан Прокопиев, художник
Снимка: Пл. Прокопиев © 2014
Роден съм в София. Завърших специалността "Графичен дизайн" в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, София.Първите уроци от голямото изкуство

В момента уча в Частната школа по живопис на художника Михаил Камберов - носител на титлата “Доктор Хонорис Кауза“, присъдена му от Международната Академия за съвременно изкуство - Белгия и носител на наградата "Златното платно", считано за Оскар в изобразителното изкуство; член на Съюза на българските художници; почетен член на Генералната Асамблея на Есенния Салон в Париж; почетен член на Белгийската Академия за Съвременно Изкуство.

И днес продължавам да изучавам тайните на живописта благодарение на моя учител - художника Михаил Камберов, на когото съм изключително признателен.
Първи стъпки в търсенето на собствен стил

Любимата ми техника - маслени бои, нанасяни с шпакла върху платно, ми позволява да експериментирам и да съчетавам цветовете според моето вътрешно усещане за хармония и баланс. Избирам приоритетно ярки и силни цветове, които смесвам и комбинирам в зависимост от моето настроение и душевно състояние.

Сюжетите на картините ми са традиционни – предимно пейзажи, но се стремя да ги представя по нетрадиционен  начин, чрез моето виждане за красотата в света и чрез мой собствен стил.
Вярната посока

След близо 2 години усилен труд успях да създам маслените платна за първите си две самостоятелни изложби. Голяма част от платната са вече собственост на български и чуждестранни колекционери и почитатели на изкуството. Именно техните съвети и мнения за въздействието на моите кратини ми помагат да намеря вярната посока в оформянето на моя стил.Първи самостоятелни изложби с маслени платна:

2013 г. в Галерията на Музей  Борис Христов, София
2014 г. в Галерията на Музей  Борис Христов, София